Beau van Boheemen november

De pech hebben om ‘aanleg te hebben voor dun zijn’ is een paradox waar redelijk weinig begrip voor is!

Kijk, ik ben geen gewelddadig type. Helemaal niet zelfs, ik los dingen over het algemeen met plezier op door gevatte opmerkingen. Maar toen het tiende meisje op me af kwam, had mijn positieve zen-aura het even zwaar.

Voordat ik al backpackend driekwart jaar naar het buitenland vertrok, zag ik er voor mezelf goed uit. Dat betekent: ik was tevreden met mijn eigen shape. Ik was niet in de topvorm die ik had toen ik nog wedstrijden deed, maar trainde vier keer per week en at gevarieerd genoeg om me wat feestjes in de weekenden te kunnen veroorloven. Mijn eerste maanden in Australië paradeerde ik dan ook kiplekker in mijn vel over het strand, soms in slow-motion voor dramatisch effect.

Maar met de tijd die verstreek, verdwenen ook langzaam de volle spieren uit mijn benen, de lijnen uit mijn buik en de volheid in mijn armen. Mede-reizigers zullen dit wel herkennen. Al om al geldt: met kangaroo’s, dolfijnen en metershoge golven om je heen, maak je je er weinig druk om.

De pech hebben om ‘aanleg te hebben voor dun zijn’ is een paradox waar redelijk weinig begrip voor is, en dat is niet zo raar. Het ideaalbeeld van (te) dunne modellen wordt ons van alle kanten toegeworpen, en hoewel het gelukkig steeds meer de goede kant opgaat, is het nog steeds de leidende gedachte, en dus wordt (te) dun zijn nog vaak gezien als een luxeprobleem.

Meiden in de fitnesswereld zullen dit sneller herkennen. Voor jou is dun zijn helemaal geen ideaalbeeld. Je doet je best om die prachtige vormen in je benen te krijgen die je ziet bij fitnessmodellen, je eet je een slag in de rondte en nóg zie je er weinig van. Je wilt ronde schouderkoppen en volle billen, géén thigh-gap en al helemaal geen enge zichtbare ribben.

Uiteraard is iedereen anders, en gelukkig maar. Dus waar sommigen eruit zien alsof ze een tijdje niet goed hebben gegeten, komen anderen terug van reis met een paar kilootjes meer. Zoals duidelijk moge zijn val ik onder de eerste categorie, dus toen ik 7 maanden later op Indonesië als laatste bestemming rondstruinde was ik vele ervaringen, uv-stralen en muggenbeten rijker, en vijf kilo lichaamsgewicht armer. Het was op die eerste dag in Ubud dat het eerste meisje naar me toe kwam. ‘Sorry hoor, maar ik moet je gewoon heel even complimenteren om je figuur, je bent zo mooi dun!’. Met mijn tanden op elkaar probeerde ik er een soort lach uit te persen terwijl ik haar mompelend bedankte en me zo snel mogelijk uit te voeten maakte. David, met wie ik samen reisde, kende me al langer dan vandaag, dus die stikte zowat in zijn kokosnoot om dit goedbedoelde compliment.

Inmiddels ben ik alweer zo’n vier maanden thuis, en heb ik ook mijn vijf kilo weer terug. Fijn, want zo mag ook ik naar buiten als het windkracht 4 is.
14344162_409311439239263_27568817639346964_n

Leave A Comment

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Upcoming

 

Quick links

 

IAM BENEFIT

 

Voor ons is het vanzelfsprekend dat we kunnen doen wat we willen op sportief gebied, wij zijn tenslotte FIT! Dit voorrecht is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Het is dan ook een logisch gevolg dat IAMFIT heeft besloten om Only Friends, het geweldige initiatief van Dennis Gebbink, te ondersteunen.

Lees meer